Over ons

Elektrisch rijden is hartstikke populair, begin 2016 reden er ruim 90.000 elektrische auto’s in Nederland. Elektrische auto’s worden gezien als hét vervoersmiddel van de toekomst.

Een goede reden om elektrisch te gaan rijden is het milieu. Een elektrische auto stoot geen schadelijke uitlaatgassen, stikstofoxiden en fijnstof uit. Hierdoor is een elektrische auto een stuk beter voor het milieu dan een auto op fossiele brandstof. Fossiele brandstoffen zoals benzine en diesel dreigen bovendien op te raken, terwijl dit voor elektriciteit geen gevaar vormt. Elektriciteit kan eenvoudig door duurzame energiebronnen worden opgewekt met bijvoorbeeld windmolens of zonnepanelen. Het rijden van een elektrische auto is hierdoor beter én duurzamer alternatief wat het milieu betreft.

Waarom kiezen voor elektrisch rijden.

Ervaring

Elektrische voertuigen zijn slimmer en schoner, maar er is nog meer te noemen. U ervaart een hele andere rijdsensatie. Het gevoel van directe koppel en soepele acceleratie die de 100% elektrische motor u geeft is ongeëvenaard.

Lagere Gebruikskosten

Elektriciteit is vaak minder duur dan benzine of diesel. Maar met overstappen op elektrisch is het niet alleen de brandstof waar u op bespaart, u hoeft namelijk nooit meer olie te verversen, en heeft veel minder onderhoud nodig. Zo houd u tijd en geld over!  Minder bewegende delen dus minder zorgen.

Voordelen

Het word steeds aantrekkelijker om een elektrische auto te gaan rijden. de economische voordelen gaan verder dan alleen de lagere gebruikskosten. u kan in aanmerking komen voor subsidies en belastingvoordelen etc.

wat kost elektrisch rijden?

Een elektrische auto is duur in de aanschaf, maar goedkoper in het onderhoud en gebruik.

Een liter voor benzine staat gelijk aan de kilowattuur voor elektriciteit. De kosten zijn sterk afhankelijk van het verbruik van je elektrische auto.

Bij bijvoorbeeld een Renault ZOE met een verbruik van 10 kWh per 100 km liggen de kosten ronde de €2,30 per 100 km. Bij 15.000 km kost de ZOE dan € 345,- aan energiekosten.

Investeren in de toekomst

Prijzen

Beginnen met elektrisch rijden vergt een investering. Elektrische auto’s zijn voorzien van innovatieve technieken en een dure batterij, wat de auto iets prijziger maakt dan een regulier model. Elektrische auto’s worden echter steeds populairder, waardoor de prijzen blijven dalen.

 

Actieradius

De batterij is van groot belang voor een elektrische auto; deze drijft de auto aan en bepaalt de actieradius. De meeste elektrische auto’s kunnen gemakkelijk zo’n 175 km ver rijden, maar de batterijen worden steeds groter en beter. Zo heeft de Volkswagen E golf een actieradius van maar liefst 300 km! Het thuis opladen van de batterij neemt zo’n 4 tot 8 uur in beslag. Met een snellader van bijvoorbeeld Fastned laad je de Volkswagen E golf  een stuk sneller vol, namelijk in 90 minuten.

 

CO2 uitstoot

Hoewel elektrische auto’s niet klimaatneutraal zijn, stoten ze over de gehele levensduur 35% tot 55% minder CO2 uit dan een vergelijkbare benzineauto. Dit is inclusief de productie en afbraak van de accu.